Stelian Tănase vă invită la dezbatere: iubiţi sau nu Bucureştiul?

Orice oraş îşi află valoarea dacă are în spate o poveste; o mistică şi un romantism aparte, personajele, misterele şi angoasele lui, iar locuitorii săi au, poate, obligaţia să îi confere acestuia o identitate. Click aici

Episodul 2. Zaraza

Povestea de azi este “Ah Zaraza”. O prea frumoasa si tinara femeie este ucisa intr-o noapte intunecata. De aici a plecat totul. Ziarele au consemnat intimplarea, apoi s-a lasat tacerea. Misterul acestei tragedii a ramas nedezlegat. Peste ani, un scriitor ne spune povestea Zarazei. Si de data asta misterul a ramas intact. Dupa razboi Bucurestiul este un oras al cafenelelor, al restaurantelor de lux si de mahala, al gradinilor de vara unde lumea se inghesuie sa petreaca, sa danseze. Aici cinta dizeurii la moda. Bucurestiul pare sa renasca, sa aduca aminte de viata dulce de altadata. Asta, in ciuda ocupatiei rusesti si a bandelor de gangsteri care noapte ies dupa prada. Orasul pasnic a devenit violent. Pargeri, jafuri, tilharii, omoruri… Asasinarea Zarazei e doar un caz, din citeva mii. Ziarele sunt pline de stiri din lumea interlopa. Politia nu face fata. Aceasta este atmosfera de drama neagra, in care apare povestea Zarazei. Sa o urmarim…E vorba de pasiune, de ura care otraveste sufletul. Povestim azi despre un asasinat si amintirea unei iubiri care nu va fi uitata niciodata. Ah Zaraza !...Tango !

Ne despartim la capatul acestei minunate si tragice povesti despre preafumoasa Zaraza.Va astept sa povestim simbata viitoare. Exclusiv pentru dvs.Va iubesc…S-auzim de bine.

Niciun comentariu: