Stelian Tănase vă invită la dezbatere: iubiţi sau nu Bucureştiul?

Orice oraş îşi află valoarea dacă are în spate o poveste; o mistică şi un romantism aparte, personajele, misterele şi angoasele lui, iar locuitorii săi au, poate, obligaţia să îi confere acestuia o identitate. Click aici

21. Hanul cu Tei

Hanul cu Tei a fost construit in 1833 in centrul comercial al Bucurestiului. Alaturi de Hanul Gabroveni, Cafeneaua Veche, Hanul lui Manuc este una dintre constructiile reprezentative pentru istoria Bucurestiului.
Negustorul Gheorghe Coemgiopolu s-a nascut la Bucuresti in 1819.Tatal sau, Stefan Gheorghe Cuimgiu, originar din Bitolia (Macedonia), a deschis o pravalie de argintarie in hanul Zlatari, care se afla in apropierea Bisericii Zlatari de azi.
Nicolae Hagi Stoica - nascut in 1818, in mahalaua Mavrodoiului din Pitesti a fost un renumit comerciant roman.

Isac Peltz - Scriitor roman de nationalitate evreiasca, nascut in Bucuresti in anul 1899. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, autor a numeroase romane, nuvele - printre cele mai cunoscute : Calea Vacaresti, Foc in hanul cu tei.

Florica Florescu, un celebru infractor bucurestean care a dat mai multe spargeri spectaculoase in zona centrului vechi.

Extrase din presa vremii despre Hanul cu Tei

Extras din presa vremii despre volumul Foc in Hanul cu Tei al scriitorului de origine evreiasca Isac PeltzExtrase din presa despre bazarul de la Hanul cu TeiIn prezent la Hanul cu Tei se afla o galerie de arta. La etaj se afla mai multe galerii de arta - mobilier, sculptura,pictura, ceramica, sticlarie, bijuterii. La parter, in fiecare incapere se afla cate un mic magazin de arta, de antichitati si suveniruri unde se vand tablouri, desene si obiecte de ceramica.

Niciun comentariu: